Vitlökskyckling
4 stora kycklingfiléer
salt och svartpeppar
3 st vitlöksklyfta(or), pressade
3 dl milda matextra eller annan grädde
1 dl parmesanost, riven (ca)
2 st hönsbuljongtärning(ar)
Tillagning
1. Sätt ugnen på 175 grader. Skär varje filé på mitten. Salta och peppra. Lägg i en ugnsfast form.
2. Pressa vitlök över kycklingbitarna och häll grädde runt om. Strö parmesan över bitarna och var generös. Smula buljongtärningarna i grädden.
3. Stek kycklingen tills den är klar och inte ett uns rosa inuti cirka 45 minuter. Ös ett par gånger och späd med lite mer grädde eller vatten om det blir torrt. Servera med klyftpotatis/ris och en blandad sallad.
2 kommentarer:
Det låter ju väldigt gott :-)
Det lät ju super gått... sitter med havregrynsgröt till middag... ha ha hade inte råd (pp) till så mycket mera kram sari
Skicka en kommentar