17.1.10

Lägger in lite bilder från min gamla blogg



På trettondagsafton invigde vi paellapannan vi köpte då vi for från Barcelona i somras… vi köpte den på flygplatsen i Girona och den innehöll oxå en mix att tillaga men den innehöll både musslor och bläckfisk och det gillar inte jag. Vi drack oxå utav julklappsvinet vi fick av sonen…det görs på en vingård strax utanför där han bor och i somras fick jag en flaska rött i födelsedagspresent det smakade gott och det gjorde detta vita oxå
Paella med kyckling och räkor (Paella con pollo e gambas)
Ingredienser
Portioner:4

1 gul lök
2-4 vitlöksklyftor
2dl långkornigt ris
1 msk olja
1 paket (1/2 g) saffran 
1dl vitt vin
3 dl hönsbuljongtärning (tärning + vatten)
0,5 röd paprika 
1 dl djupfrysta ärter
4 kycklingfiléer
0,5 msk olja
1 tsk salt 
1 krm peppar 
100 g skalade räkor (250 g räkor med skal)

Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel

Gör så här
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs de båda löksorterna med riset i oljan i en traktörpanna. Tillsätt saffranet och häll på vinet. Låt koka någon min. Häll på buljongen och låt koka under lock ca 20 min.
Skölj, kärna ur och tärna paprikan smått. Lägg paprika och ärter ovanpå riset när ca 5 min återstår av koktiden.
Skär kycklingfiléerna i små tärningar. Stek dem i oljan i en stekpanna tills de får fin färg. Krydda med salt och peppar. Blanda ner kyckling och räkor i det färdiga riset.
Servera paellan med citronklyftor att pressa över.

9 propoints per portion + vin om man vill dricka det till.

En underbar bildi ett möte mellan  Venus och Månen som maken tog med vår nya kamera….i början av december.

2 kommentarer:

Ama de casa sa...

Smarrigt :-)
Kram

mia sa...

Ja jag tycker spansk mat är gott...
pan con tomate och potatis tortilla är andra favoriter