10.6.11

8 dagar kvar

Puerto de Sóller

Stillsamt och lugnt med en fin liten strand och underbara solnedgångar. Puerto de Sóller är Mallorca för finsmakare.

Fiskebyn Puerto de Sóller ligger i de vackra bergstrakterna på Mallorcas västkust. Det är en lugn och stillsam liten by, med natursköna omgivningar, en fin strand och underbara solnedgångar. Perfekt för dig som vill ha en avkopplande semester och utforska Mallorca på egen hand. Med Ving bor du med gångavstånd till strandpromenaden Paseo de la Playa och ett stenkast från havet, restauranger, caféer och barer.


Puerto de Sóller är en utmärkt bas för dig som är intresserad av natur och vill göra utflykter på egen hand. Bergstrakterna i närheten är perfekta för vandringar och med hyrbil tar du dig enkelt till de närliggande byarna, bland annat Fornalux - utnämnd till Spaniens vackraste by - och Deía, en annan vacker och ganska exklusiv by, dit konstnärer vallfärdar för de vackra omgivningarnas skull. På alla hotell i Puerto de Sóller finns listor med tips på guidade cykel- och vandringsturer.

Spårvagn till Sóller
I hamnen och gränderna bakom strandpromenaden ligger många små lokala restauranger med mysiga uteserveringar och trivsam atmosfär. Vill du ha fler alternativ eller bara se något annat är det bara några kilometer till grannbyn Sóller, och dit kan man ta den charmiga gamla spårvagnen. Därifrån kan man sedan – om man vill – ta tåget vidare in till Palma på en knapp timme. Det finns också bra förbindelser med Palma via den relativt nybyggda Sóllertunneln. Den gör att man slipper färdas den snirkliga, men otroligt vackra, bergsvägen med sina 36 kurvor! Med tunneln tar det en halvtimme till Palma.

Kan jag säga att mer än att vi längtar.....


2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag förstår att du längtar! Jag har bara varit på Mallorca en gång, men ön är underbart fin.
Vi har funderat på att ta färjan över från Denia nån gång. Dit tar det drygt två timmar med bil.
:-)

Svärmor sa...

Det låter toppen.Ni får det säkert kanonhärligt.Kram